Volvostegets Bloggare 2013/2014

Här kan du följa våra bloggare som finns på sex av våra utbildningsorter runt om i Sverige. De delar med sig om vad som händer under deras utbildningsår på Volvosteget och vi får följa dem i deras vardag, både när de har teori och när de praktiserar.

Alla kommentarer/inlägg är bloggarnas personliga åsikter och motsvarar inte nödvändigtvis Volvokoncernens åsikter

 • Erika och Milad

  Går Volvosteget hos:
  Volvo Group Trucks Operations, Tuvefabriken, Göteborg
  Född: 1991

  Ambitiös kaffedrickare och glädjespridande salsadansare

  Erika är en positiv och ambitiös tjej boende i Göteborg som gillar att ha fullt upp. Hon har provat på att jobba både med event management och som säljare. Erika försöker se till att vara utomhus när det är soligt och gillar att baka, laga mat, dricka kaffe, umgås med vänner och familj och träna.

  Milad är en nyfiken och utåtriktad person som gillar nya utmaningar. Han är utbildad massör som även har volontärarbetat i Moldavien och Grekland, samt agerat som Lisebergs-kanin. En av Milads största passioner är salsa, så behöver du hitta honom på fritiden gör du bäst i att börja leta på dansgolven runt om i Göteborg.

 • Linus

  Går Volvosteget hos:
  Volvo Construction Equipment, Eskilstuna
  Född: 1993

  Fotbollsälskare med känsla för teknik och humor

  Linus är en målinriktad och social kille med humor. Han läste IT-programmet på gymnasiet och har ett stort intresse för allt som rör data, elektronik och media. På fritiden umgås han med sin flickvän, vänner och familj eller går gärna till gymmet. Det största fritidsintresset är kanske trots allt fotbollen och han håller hårt på sitt favoritlag i Premier League, Arsenal.

 • Tonje och Jill

  Går Volvosteget hos:
  Volvo Group Trucks Operations, Umeå
  Född: 1992

  Gitarrspelande skejtare och hundägare som gillar konst och bilar

  Tonje är naturvetaren som är nyfiken på industrin och hoppas på att jobba som ingenjör en dag. På fritiden blir det mycket skateboardåkning och hon är ordförande i föreningen You Skate Girl. Om Tonje har en stund över nöter hon gärna fingrarna på basen och gitarren eller sätter sig och tecknar.

  Jill är Lycksele-tjejen som sedan några år tillbaka bor i Umeå. Hon tillbringar mycket av fritiden tillsammans med sin storpudel Link men gillar också att läsa och skriva och har alltid varit intresserad av konst och historia. Då och då drar Jill gärna på sig blåstället när hon ska renovera sin Opel Rekord från 1967. Familj och vänner är också viktiga ingredienser i Jills liv.

 • Robin och Therese

  Går Volvosteget hos:
  Volvo Powertrain Production, Skövde
  Född: 1993

  Mekande musiker och lattedrickande naturälskare

  Robin har ett stort intresse för bilar och motorer och har alltid tyckt om att skruva och jobba med sina händer. Han sysslar mycket med musik och skriver låtar och spelar med sitt band på fritiden. Robin beskrivs av vännerna som en lättsam och rolig kille som gillar att sprida glädje och gärna sträcker ut en hjälpande hand.

  Therese är en glad person som alltid har ett leende på läpparna. Hon har tidigare provat på att arbeta både som montör och undersköterska. På fritiden lägger hon gärna tid på matlagning och vänner och sticker ibland iväg och fiskar. Man kan ofta se henne med en latte i handen på något av Skövdes alla kaféer.

 • Jenny

  Går Volvosteget hos:
  Volvo Powertrain Production, Köping
  Född: 1991

  Fotograferande lagspelare som älskar rökfyllda motorbanor

  Jenny är en sprallig och glad tjej som gillar att utvecklas. Hon gick elprogrammet på gymnasiet och är intresserad av musik (helst house), mekanik och att skruva med bilar. Drömmen är att jobba inom fordonsindustrin i framtiden och att hamna högt upp i svenska driftingserien. Jenny gillar att fotografera och skriver även i Sveriges enda tidning för motorsporten drifting. Lediga stunder varvar hon gärna ner hemma med pojkvännen och deras katter.

 • Fhelicia

  Går Volvosteget hos:
  Volvo Construction Equipment, Hallsberg
  Född: 1993

  Omtänksam gymmare som gillar matlagning och bakning

  Fhelicia bor tillsammans med sin pojkvän och katten Svea. Hälsa, träning och inredning står högt upp på listan över intressen. Hon tycker också mycket om att laga mat och baka – med influenser från olika sorters kök. Hennes vänner beskriver henne som en glad och lugn tjej som alltid ställer upp för andra. På fritiden spenderar Fhelicia mycket tid med sin familj och vänner när hon inte tränar på gymmet eller går långa promenader. På kvällen kryper hon gärna upp i soffan för att titta på någon favorittv-serie, t ex Gossip Girl, One Tree Hill eller OC.