Håll utkik efter våra nya bloggare som kommer snart!

Volvostegets Bloggare 2014/2015

Här kan du följa våra bloggare som finns på sex av Volvostegets utbildningsorter runt om i Sverige. Bloggarna delar med sig om vad som händer under deras utbildningsår på Volvosteget och vi får följa dem i deras vardag, både när de har teori och när de praktiserar.

Alla kommentarer/inlägg är bloggarnas personliga åsikter och motsvarar inte nödvändigtvis Volvokoncernens åsikter

 • Matilda

  Går Volvosteget hos:
  Volvo Construction Equipment, Arvika
  Födelseår: 1993

  Mångsidig pysslare på jakt efter nya utmaningar

  Matilda är en orädd, skämtsam och pratglad tjej som bor i Arvika. Hon har tidigare läst samhällslinjen på gymnasiet, tagit emot cheeseburgarbeställningar på McDonald's, trimmat huskanter som vaktmästare, jobbat i klädaffär och levt livet som au-pair i England under ett års tid. När hon inte har fullt upp med att lära sig allt om livet på Volvo gillar hon att laga mat, baka, ta en kaffe eller två, pyssla, gå långa promenader samt umgås med familj och vänner.

 • Elin

  Går Volvosteget hos:
  Volvo Group Trucks Operations, Umeå
  Födelseår: 1995

  Social hästtjej som är nyfiken på industrin

  Elin är en sprallig och glad tjej som har otroligt lätt till skratt. Hon älskar att prata, försöker alltid se det positiva i saker och ser utmaningar som en enorm drivkraft. Elin har provat på att jobba som trädgårdsmästare, skogsplantör och djurskötare men är nu nyfiken på industrin. Hon älskar alla sorters djur och håller själv på med hästar. Hästintresset tar upp mycket av fritiden men hon avsätter även tid för att träna/gymma. Vänner och familj är en stor del av Elins liv och något hon prioriterar högt.

 • Emeilia

  Går Volvosteget hos:
  Volvo Construction Equipment, Braås
  Födelseår: 1994

  Hjälpsam lagspelare som gärna tecknar och fotar

  Emeilia är en glad och positiv tjej som engagerar sig till 100% i saker som hon går in för. Hon gillar förändringar, att umgås med folk och har bland annat varit ledare på fotbollsskola. Fritiden ägnar hon åt sina intressen teckning, smink och fotografering och hon varvar gärna ner genom att lyssna på musik eller kolla på någon favoritserie på tv. Emeilia har provat på att sommarjobba inom industrin och ser nu fram emot att få lära sig ännu mer.

 • Patricia/Emre

  Går Volvosteget hos:
  Volvo Construction Equipment, Eskilstuna
  Födelseår: 1994 och 1993

  Hundägare med passion för inredning och aktiv fotbollsspelare

  Patricia gick IT-linjen på gymnasiet men ägnar sig hellre åt sin passion att måla och inreda än datorer. Hon letar ofta inspiration till sitt framtida hus och älskar IKEA-möbler. På fritiden är hon mycket med familjen och sin hund. När hon får tid över åker hon och hennes sambo och fiskar! Patricia är en öppen och driven tjej som provat på att jobba både på nöjespark, lager och i butik. 

  Emre är en social och aktiv kille som ägnar stor del av fritiden åt fotboll – både genom att spela själv och följa de största ligorna. Han gick samhällsvetenskapliga programmet med ekonomisk inriktning på gymnasiet. På somrarna brukar han åka till Turkiet med sin familj och hälsa på släkten, vilket är viktigt då han gillar att spendera tid med familjen. Annars umgås Emre med vänner och sin sambo.

 • Märta

  Går Volvosteget hos:
  Volvo Powertrain Production, Skövde
  Födelseår: 1995

  Filmtokig konsertbesökare som gillar dansgolv och svart kaffe

  Märta är en driven, målmedveten, glad och engagerad person. Hon tog studenten från estetprogrammet i somras och har ett stort intresse för film och foto. Hon trivs bäst i ett publikhav framför ett bra band, på närmaste dansgolv eller hemma i soffan med familjen samlad. Hon tycker om svart kaffe, sin familj, tatueringskonst, kultur, att köra bil på natten och att skratta.

 • Sofie/Emma

  Går Volvosteget hos:
  Volvo Group Trucks Operations, Tuve (Göteborg)
  Födelseår: 1992 och 1995

  Från teknik- och musikintresse till nyfikenhet och överraskningar

  Sofie är en glad och teknikintresserad tjej som älskar musik, oftast rockabilly och metal. Förutom att meka med bilar gillar hon att umgås med vänner, åka på bilträffar och laga mat på fritiden. Innan Volvosteget testade hon på att jobba som allt möjligt, t ex truckmekaniker, reservdelspersonal och truckförare. Sofie är från Göteborg men tillbringar gärna ledig tid på lantstället utanför Strömstad.

  Emma är en nyfiken tjej som gillar att ta sig an utmaningar och att lära sig nya saker. Hon gör allting helhjärtat och ser sig själv som en tävlingsmänniska. Tidigare har Emma gått affärsprogrammet och praktiserat utomlands. Att vara med sin tvillingsyster och överraska andra är det bästa hon vet.